A Tinder egy új és igen ijesztő funkcióval érkezik
2018. május 16. írta: bbarni98

A Tinder egy új és igen ijesztő funkcióval érkezik

Nem hinném, hogy túl népszerűvé válna


screen-shot-2017-10-02-at-15_21_18.pngMintha az online párkeresés nem lenne már így is ijesztő, a népszerű társkereső, a Tinder egy újabb funkcióval gazdagodott, ami komoly vitákat szülhet. Nem rég jelentett be számos újítást a Tinder, és van egy új funkció, amit ’Places’-nek (’Helyek’) hívnak, ami miatt sok ember felszólalt. Bár sokan nem a jó okok miatt.

Mi is ez a ’Helyek’?

Bár még csak tesztüzemben van ez a szolgáltatás, a kezdeti ötlet az, hogy az app követi merre járunk, és azokat, akik hasonló helyeken járnak mint mi, őket ajánlja fel elsőként. Eddig minden jó, igaz?

Alapvetően, ha te és egy lehetséges jelölt ugyanabba a szórakozóhelybe jártok, akkor a Tinder őt nagyobb eséllyel ajánlja fel.

 

 

A fejlesztők azt állítják, hogy ezt a funkciót korlátozták a közösségi terekre, szóval semmi orvosi rendelő, irodák vagy bármi ilyesmi. Azt is kiemelték, hogy a mentett pontokat a rögzítéstől számított 28 nap után nem használják fel közvetlenül, de az adatokat maguknak a szolgáltatás fejlesztése céljából megőrizhetik. Így felmérvén, hogy mely helyek vezetnek a legtöbb ’Match’*-hez.

Ennek ellenére sajnos úgy tűnik, hogy elég egyszerű lenne egy potenciális zaklatónak megtudni, hogy az elmúlt 28 napban merre jártunk, így elég jól megismerve a szokásainkat. És amúgysem lenne nagy mutatvány valakivel, akivel az elmúlt 28 napban sokszor egy helyen jártunk, a való életben is összefutni.

139566-apps-news-feature-what-is-tinder-and-how-does-it-workimage1-km3awaeuho.jpg

Mit mond erről az egészről a Tinder?

A The Verge által megszerezett képernyőképek alapján, így mutatja be a ’Helyek’-et az app:

“Places brings people together by highlighting your common interests – the bar you love, your favourite coffee shop or the bike trail you visit on weekends. We will use your location to find the places you’ve been to recently and show you the people who have been to the same spots. For example, after you’ve left a wine bar, you’ll have the chance to swipe on people who share the same (exquisite) taste. They’ll see you’ve been there too, and if you match, you can strike up a conversation knowing you already have one thing in common.”

„A ’Helyek’ összehozza az embereket, a közös érdeklődési köreik alapján – a kedvenc szórakozóhelyed, kávézód, vagy a szokásos hétvégi túraútvonalad alapján. Arra fogjuk használni a tartózkodási helyeidet, hogy megtaláljuk azokat a helyeket, ahol mostanában jártál, és megmutassuk neked azokat az embereket, akik hasonlóan azokat a helyeket látogatták. Például, miután egy borozóban voltál, lehetőséged lesz olyan emberek közül válogatni, akik hozzád hasonló ízléssel rendelkeznek. Látni fogják, hogy te is ott jártál, és ha ’Match’-eltek, nem kell törni a fejeteket, hogy miről beszélgessetek.”

Alapvetően úgy hangzik, mint a már létező ’happn’ app – azzal a céllal, hogy olyan emberekkel találkozz, akikkel a való életben is találkozhattál volna.

Nem valami nagy meglepetés, hogy a Tinder újabb és újabb funkciókat mutat be, mivel már a Facebook is bejelentette, hogy kivenné a részét az online társkeresés világában, így újabb konkurenciát jelentve a Tindernek.

Azoknak, akik nem a jót látják ebben az újításban, van egy jó hír. Úgy tűnik szabadon választahó lesz ez a funkció.

 Ha tetszett a cikk kövessetek minket Facebook oldalunkon!

 

*Match: az a pillanat, amikor mindkét fél pozitív visszajelzést adott a másikról, majd erről mindketten értestést is kapnak kölcsönösség esetén.

 https://webtic.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://csakegybolcsesz.blog.hu/api/trackback/id/tr4413964746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása