A Facebook hátborzongató új eszköze kinyitja a szemeinket a fotókon
2018. június 20. írta: bbarni98

A Facebook hátborzongató új eszköze kinyitja a szemeinket a fotókon

Csak abban az esetben, ha nem tudna eleget rólunk így is a Facebook

konnyebben-tudunk-majd-embereket-megjelolni-facebook-bejegyz_m4se.jpg

A közösségi média platformok folyamatos küzdelemben állnak, hogy a technológiai fejlődés élvonalába kerüljenek, hogy folyamatosan érkezzenek hozzájuk a felhasználók.

 

A Facebooknál számos csapat dolgozik azon, hogy újabb és újabb érdekes és hasznos szolgáltatással vagy újítással álljanak elő. A legújabb szolgáltatásuk elég bizarrnak ígérkezik.

Mindenkivel fordult már elő, hogy csoportképet készített a haverokkal és mikor a sokadik kép már tökéletesnek tűnik, kivéve, hogy te pont pislogtál amikor kattant a kamera. A Facebook kicsit hátborzongató új mesterséges intelligenciájának köszönhetően ezt a kényelmetlen problémát örökre elfelejthetjük.

Az új rendszer a GAN (Generative Adversarial Network) technológia segítségével, ami alapvetően egy AI (mesterséges intelligencia), olyan hamis képeket tud készíteni, amiken a szemünk már nyitva van.

Lényegében a GAN megtanulja felismerni az arcokat a különböző képeken, amin az adott egyén szerepel, majd azokat úgy alkalmazza, hogy fokozatosan létre tudjon hozni egy új, módosított képet, amin az alapból csukott szemű embernek már úgy tűnik, hogy nyitva van a szeme.

A végeredmények olyan meggyőzőek voltak, hogy a legtöbb ember nem tudta megállapítani, hogy a látott két kép közül melyik volt az algoritmus által készített, és melyik volt az igazi - vagy azt mondták, hogy nem tudják eldönteni, melyik az igazi az esetek több mint 50 százalékában.

eye-open.jpg

Forrás: facebook.com

Sajnos az algoritmus még nem áll készen az éles bevetésre. Több problémával is küszködik a program, például a bőrszínek összeegyeztetésével és még nem érti teljesen az emberi szem kívülről látható működését sem. De az biztos, hogy nagyon jó úton haladnak a cél felé a Facebook programozói.

Egy kicsit hátborzongató? Valószínűleg. Hasznos lesz? Esetleg.

 

Ha tetszett a cikk, kövessetek minket a Facebook oldalunkon is!

 

https://webtic.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://csakegybolcsesz.blog.hu/api/trackback/id/tr4214060637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása