Fotózz mobiloddal! Tippek és trükkök
2018. május 15. írta: Renato94

Fotózz mobiloddal! Tippek és trükkök

Minden nap tanulunk valami újat. Ma 2 tippet hoztam nektek amire talán még nem is gondoltatok mobillal való fotózás során.

 

1. Víz alatti fotózás

Lehetetlen? Nem az.. Pár éve még abszolút elképzelhetetlen volt, hogy valaki víz alatt készítsen ehhez hasonló fényképeket telefonjával. Szerencsére már a gyártók nagy része mind törekeszik a vízállóságra, ám ennek ellenére van, hogy vásárlásnál nem ez a legfőbb szempont. A trükk egyszerű. 

Tipp : Fogj egy kellően tiszta és áttetsző poharat és helyezd bele készüléked! Ne felejts Időzítést állítani (vagy alkalmazd a második pontban lévő technikát), amit úgy válassz meg, hogy legyen elegendő időd a telefon belehelyezésére.

half_underwater_half_above_water_photography-wallpaper-1920x1080.jpg

FONTOS : Ha rendelkezik védelemmel a telefonod, akkor se merítsd sós vagy tengervízbe! Arra nem vonatkozik az ip67 és ip68.

2. Selfie belógó kéz nélkül

Szükséged lesz egy állványra. Ne ijedj meg, nem kell elrohannod a legközelebbi kereskedésbe, házilag is tudsz csinálni. Ehhez legegyszerűbb esetben egy wc papírguriga is megfelelő. A telefonod vastagságától illetve a kamerájának elhelyezkedésétől függően kell kivágnod belőle a zavaró részeket. Ugyanígy bármilyen kartonból összeállíthatsz egyet magadnak, csak figyelj, hogy az "álványod" stabil lábakon álljon. Ezután már csak egy telefonálásra is alkalmas fülhallgatót kell csatlakoztatni a telefon aljzatába és a rajta lévő gombbal már készítheted is a képeket. Persze mindez kiküszöbölhető, ha csak leteszed valahova, vagy nekidöntöd valaminek és állítasz egy pár másodperces időzítőt. 

http_2f_2fmashable_com_2fwp-content_2fuploads_2f2015_2f04_2fselfie-arm-3.jpg

Mindezek mellett születtek vicces megoldások is. :) 

Ha tetszett a cikk kövessetek minket Facebook oldalunkon!

 

https://webtic.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://csakegybolcsesz.blog.hu/api/trackback/id/tr613944622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása