Új színpaddal bővül a FEZEN
2018. július 08. írta: Tóth Márk Andor

Új színpaddal bővül a FEZEN

Nem mindennapi újítással rukkoltak elő idén a szervezők.

A népi dallamok kedvelőinek igazi örömhír lehet, hogy idén a Fehérvéri Zenei Napokon debütál a Fonó Színpad. Itt a szerdait kivéve minden este egy-egy színpadi előadást láthatnak a résztvevők. Ez remélhetőleg megadja a hangulatot az utána következő táncházhoz. Kicsit hagyományőrző lesz ez a színpad és ehez a szervezők is hozzájárulnak, jobbnál jobb borászatokkal, éttermekkel és borászatokkal.

A Fonó színpadon lép fel a Boban Marković Orkestar, Európa legnépszerűbb szerb rezesbandája. A banda névadója Boban Marković fiával közösen vezeti a zenekart. A csládban nagy hagyománya van a zenélésnek. Boban apja és nagyapja is elismert trombitaművészek voltak hazájukban, de Európai hírnévre csak a 90-es években tettek szert, amikor Emir Kusturica (Macska-jaj, Cigányok ideje) filmjeihez írt zenéket.

Aki a hazai eggyüttesekre kíváncsi inkább, az is találhat kedvére valót a felhozatalban, többek között a Csík zenekart, akiknek a 2018-as év jubileumi: idén ünnepli ugyanis a zenekar fennállásának 30. évfordulóját. Ott lesz továbbá a CimbaliBand is, szóval a tánc kedvelőinek sem kell aggódnia, lesz majd aki húzza a talpalávalót.

Az alternatív zenei felhozatal különösen erős lesz idén. Rögtön az első napon a Hydro - Pierre Mouton Sátorban lép fel a 30Y, akik idén új lemezzel jelentkeztek (Egy). Közvetlenül előttük az Esti kornél lép fel ugyanezen a színpadon. Ott lesz azonban a Quimby is, akiket pénteken hallhattok majd Rúzsa Magdi koncertje után.

A zenei felhozatal egyébként is kifejezetten színes lesz idén. A teljesség igénye nélkül néhány együttes: Kowalsky meg a Vega, Hooligans, Honeybeast, Halott Pénz, Paddy & The Rats, Pitbull valamint az Egyesült Királyságból a The Prodigy.

 

https://webtic.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://csakegybolcsesz.blog.hu/api/trackback/id/tr314098455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása